Budúcnosť SUV do roku 2016

Volkswagen už vyvíja nové modely SUVčiek, ktoré by sa mali predstaviť do roku 2016. Dizajn by sa po väčšine mal niesť v duchu minuloročnej premiéry na ženevskom autosalóne Cross Coupe. Pôjde pravdepodobne o Taigun, ďalej SUV odvodené od modelu Polo. Asi v roku 2015 príde na trh nová generácia Tiguanu. O rok neskôr sa predstaví svetu verzia Tiguan Cross Coupe.

Volkswagen Taigun - Veľký Up! 

 Taigun je štúdiou SUV odvodeného z 5-dverového UPa! Rozdiel medzi nimi je vo väčšej svetlej výške podvozka a silou motora. Nebude sa však báť opustiť asfalt a prejsť poľnú cestu alebo ľahší terén. Nepočíta sa s pohonom všetkých kolies, nuž bude si musieť vystačiť s pohonom len prednej nápravy :-( . Tú poháňa litrový trojvalec 1,0 TSI doplnený turbodúchadlom s výkonom 81 kw s krútiacim momentom 175 Nm. Aj s takým menším výkon akceleruje na stovku za 9,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na číslici 186 km/h. K týmto hodnotám mu pomáha váha len 987 kg. Kombinovaná spotreba by mala byť okolo 4,5 litra benzínu na 100km. Tento mestský crossover v pohode stačí aj na veľký nákup v supermarkete. Jeho batožinový priestor má objem až 280 litrov a po sklopení zadných sedadiel vzrastie až na 987 litrov,čo sú na malé auto vynikajúce hodnoty. Na trh by mal prísť asi na konci roku 2014.




Polo SUV - Cross štýl je in

Príchod „nafúknutého" Pola je predpokladaný až na rok 2014. Auto by malo byť v ponuke s pohonom predných kolies aj štvorkolky, pričom sa očakáva lepší predaj vozidiel s pohonom 4x2.

 

Nový Tiguan - Stále bude mať čo ponúknuť

Terajší Tiguan má dobré predajné čísla, minuloročný facelift mu osviežil dizajn a tým aj zvýšil jeho predajnosť. Jeho nová generácia príde na trh v roku 2015 a prinesie ešte väčšie osvieženie. Píše sa o novej podvozkovej platforme, ale aj o nových motoroch. Tie vám teraz predstavím. Benzínový motor s objemom 1,4 TSI  bude mať výkon 140 koní. Silnejší dvojlitrový by mal dostať 180 až 220 koní. Úspornejšie diesle bude zastupovať 140 koní a 177 koní. Silno očakávaný je 204 koňový diesel. V ponuke budú tiež 6.stupňové manuálne prevodovky alebo 7.stupňový dvojspojkový automat známy už ako DSG,ktorý je však upravený na nižšiu spotrebu paliva a emisie CO2. O rok neskôr dorazí aj jeho coupé verzia pod názvom Cross Coupé.

 

Komentáre