Nová rodina športovcov: Golf R a RD!


Volkswagen bude aj naďalej pokračovať svoju R-kovú éru Golfov. Golf VII R sa už pomerne dlhšie testuje na cestách,mestách ale navštívil aj známy okruh Nurburgring (video),na ktorom testujú to najdôležitejšie z novej generácie, 4-valcový 2,0 TSI motor a pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion. Jeho výkon narástol až na 300 koní a hodnota zrýchlenia z pokoja na stovku by sa mala dostať pod 5 sekúnd. Nebudú tiež chýbať typické črty pre R- modely, ako napríklad športový predný aj zadný nárazník, zadný spojler či dvojica (možno aj štvorica podľa fotiek)  výfukov zo skvelým zvukom. Vo vnútri by sme ako inak mali čakať športovo tvarované sedačky s logom R s elegantno-športovým prešitím.






Keď je Golf GTD tak prečo nie aj RD! 

 Tiež sa prišla na svet informácia,že Volkwagen má ponúknuť aj športovca s dieselom pod kapotou. A to nie len tak obyčajného, pod kapotou mu bude dunieť silný 2,0 BiTDI motor s výkonom asi 225 koní,k tomu ešte pomôže krútiaci moment 500Nm ale aj pohon všetkých štyroch kolies 4Motion.
Uvidíme,čo nakoniec z toho bude. Myslím si,že verzia RD by sa mohla dobre predávať a mohla byť pekne zamiešať karty nad výberom rýchleho hatchbacku.

 


 



 

Komentáre