Polo R WRC - nové fotky, Golf VII Cabrio, Up!- ťahač a české ceny pre E-UP!

Polo R WRC

Volkswagen nezabudol na svoj rýchly model R WRC,ktorý sa predstavil na Ženevskom autosalóne v marci tohto roku. A podaj by nezabudol,veď v rally s týmto špeciálnym modelom vyrobenom pre WRC vyhráva neustále :) Sériový model má ale však nižší výkon a to práve 220 koní resp. 162 kW,ktorý sa tiež nachádza v novom Golfe GTI. Viac fotiek nájdete aj na facebooku tohto blogu.



Golf VII Cabriolet 

 

Nie až tak veľký úspech Golfa VI Cabrio veľmi Volkswagen nepotešil. Predaje mu trošku prebral aj Eos s pevnou strechou. Dokonca sa hovorilo,že nový Golf ani nebude cabrio. Nakoniec sa ho ale predsa asi dočkáme,aj to trošku neskôr. Spravia to aj kvôli konkurenčnej A3 Cabrio. Prvý render ako by mohol vyzerať už je na svete ale treba to brať s rezervou :)



UP - ťahač 

 

Vďaka firme Rameder už môže malý Up! (aj jeho pokrvní bratia Škoda Citigo a Seat Mii) ťahať príves s hmotnosťou do 750kg ale aj malý karavan,taktiež aj nosič na bicykle.


Cena e-UP pre český trh 

 

Čakalo sa,že bude o "niečo" vyššia ale zase o takej čiastke sa nesnívalo snáď nikomu!! Na českom trhu by sa mal elektrický UP začať predávať za 700 000Kč. U nás sa ráta s predajnou cenou asi 19 - 20 tisíc eur. Za takú cenu sa dá v česku kúpiť nový Golf 2,0 TDI DSG. Áno, elektrika je elektrika ale reálna spotreba toho Golfa je 5,5 litra a to je už predsa čo povedať v prospech elektriny a to nehovorím o väčšom priestore,variabilite a bezpečnosti. 




Komentáre