V Bratislave zišiel z linky 700 000-ci Touareg!

Volkswagen Touareg je stredne veľké SUV, ktoré od roku 2002 vyrába nemecká automobilka Volkswagen exkluzívne pre celý svet v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia. Bolo to druhé SUV od Volkswagenu, po modeli Volkswagen 181 "Kurierwagen".



Touareg vyrábajú exkluzívne iba v bratislavskom závode VW. Zo Slovenska ho vyvážajú do 148 krajín sveta, pričom každé vozidlo je vyrobené špeciálne na objednávku. Jednotlivé autá pritom musia spĺňať zákaznícke aj technické požiadavky a normy jednotlivých trhov. Rôzne krajiny majú rôzne špecifikácie. Auto smerujúce do Ameriky sa preto líši od vozidla pre európskeho alebo čínskeho zákazníka. Touareg sa preto v Bratislave vyrába vo viac ako 1 milión variáciách. Najväčší počet vozidiel tohto typu vyviezli do Nemecka, Číny, USA a Ruska. Existujú však aj krajiny kam putoval iba jeden jediný Touareg, napríklad ostrovný štát Maurícius v Indickom oceáne.




Tieto dva pekné kúsky sú zo Zvolena vo výbave R-Line, ten strieborný je aj na videu, ktoré som nahral ja.

Jubileum sa odviezlo do Veľkej Británie

 Škoda,že takýto pekný jubilejný kus neostal na SK :-(. Nuž, zákazník z Veľkej Británie bude rád! Objednal si ho totiž v dobrej kombinácií = 3,0 V6 TDI, biela farba a aby toho nebolo ešte dosť tak aj R-Line balík k tomu. Tí,čo nepostrehli tak samozrejme k Veľkej Británií patrí pravostranné riadenie.





Komentáre