Volkswagen T2 56' Last Edition - Limitovaná séria

Kombi, ktorý sa vyrába v Brazílii od 2. septembra 1957, je najdlhšie vyrábaný model v histórii svetového automobilového priemyslu. Pomaly sa jej výroba ukončí a už budeme mať len spomienky. Dovtedy ale Volkswagen prišiel s limitovanou edíciou 600 kusov.



Čo je na Edícií tak zvláštne? 

 - 600 vozidiel špeciálnej série modelu Kombi Last Edition bude lakovaných v modrej farbe s bielou strechou, stĺpikmi a nárazníkmi. 
 - Vozidlo má po celom obvode tesne pod okennou líniou biely ozdobný pruh a tiež biele kolesá a kryty kolies.
 - Horná mriežka chladiča a tiež lemy predných svetlometov a smerových svetiel majú rovnakú modrú farbu ako karoséria.
 - Pneumatiky s bielymi bočnicami dodávajú modelu dodatočný nádych ušľachtilosti a nostalgie. 
 - Na bokoch vozidla sú špeciálne nálepky označujúce túto sériu s textom: 56 anos - Kombi Last Edition.
 - Okná sú zatmavené a zadné sklo je vybavené elektrickým vyhrievaním.
 - Táto edícia má exkluzívne prvky výbavy, ako je špeciálne dvojfarebné lakovanie, luxusná povrchová úprava interiéru a dizajnové prvky pripomínajúce rozličné verzie, ktoré sa v Brazílii vyrábali od roku 1957.
 - Interiér si zaslúžil špeciálnu pozornosť, ktorá začína od zácloniek zo špeciálnej modrej tkanej látky na bočných a zadných oknách. Na sponách je vyšívané logo Kombi.
 - Sedadlá majú špeciálne vinylové čalúnenie s bočnými pásmi vo farbe Atlanta Blue a dvojfarebnou stredovou časťou.
Vnútorné bočné panely a panely dverí a batožinového priestoru sú tiež pokryté vinylom vo farbe Atlanta Blue s ozdobným stehovaním.
Podlahu kabíny a batožinového priestoru pokrýva koberček s vložkami z materiálu dilour Basalto. Rovnakým materiálom je zakryté aj
rezervné koleso. Strecha je potiahnutá netextilným materiálom Stampatto.
Blok prístrojov sa môže pochváliť špeciálnou serigrafickou úpravou, ktorá sa pridržiava tradičného dizajnu modelu Kombi, s rýchlomerom v strede.
Na palubnej doske sa vyníma štítok z brúseného hliníka, ktorý označuje špeciálnu sériu a obsahuje individuálne číslo pre každé jedno z jej 600 vozidiel. Prvé vozidlo bude mať napríklad štítok s číslom 001/600.
V odkladacej skrinke sa nachádza príručka majiteľa so špeciálnym pamätným obalom. Kombi Last Edition sa tiež bude dodávať so špeciálnym certifikátom od výrobcu, ktorý potvrdzuje jeho pravosť.


Fotogaléria 

















Komentáre