Návrat motora VR6 do portfólia VW!!

Mnohí z nás si určite ešte pamätá skvelý šesť valcový motor, ktorý volkswagen montoval v 80 rokoch do viacerých modelov, ako napríklad do Golfa, Venta, Bory, Corrada, Passata alebo aj do Sharanu.



Technika sa čiastočne nezmení! 


Volkswagen pracuje na vývoji nového vidlicového šesťvalca s priamym vstrekovaním benzínu a málo využívaným úzkym uhlom valcov. Nový agregát VR6 so zdvihovým objemom tri litre má dva rady valcov uložené voči sebe  v úzkom, 15 stupňovom uhle rovnako ako jeho predchodca. Jeho veľkosť by mala byť dostatočne kompaktná na priečne uloženie.Na rozdiel od doteraz využívaného motora VR6 s atmosférickým nasávaním  bude nový motor nadopovaný twin-turbom.
Ak si pamätáte, tak pred nedávnom sa predstavila na festivale Worhersee Treffen štúdia Design Vision GTI odvodená od Golfa GTI, ktorý mal pod kapotou práve motor 3,0 V6 TSI s výkonom 503 koní. Je Veľkou pravdepodobnosťou, že sa tento motor objaví v portfóliu značky ale vyladený asi na 340 koní alebo 450 koní. Čo je vlastne viac ako produkujte v dnešnej dobe motor 3,6 V6 v Passate, ktorý má presne 300 koní.

Táto pohonná jednotka sa dostane pod kapotu novej generácie modelu Passat ( aj CC) ale tak isto ho môžeme očakávať aj v novom Sciroccu. 


Komentáre