Nový motor 1,0 TSI - Nezostane len v UPe!

Ako jediný v ponuke VW s trojvalcovým motorom je UP, ktorému tento motor úplne postačuje. Volkswagen ale už dlhšie pracuje na novom motore s označením 1,0 TSI, ktorý by mal totiž prísť do silnejšieho Up! GT. Ale až dnes sa odhalili informácie o tom kam až to s týmto motorom plánujú.

V Golfe, Octavii a v Leone? 

Trojvalcový motor s turbom a objemom jeden liter dosahuje maximálny výkon príjemných 81kw (110 koní), čo predstavuje nárast výkonu o 5 koní s porovnateľným 1,2 TSI 105k. Čo sa týka spotreby, tak práve motor 1,2 TSI je so spotrebou na tom veľmi dobre a to nie len na papieri ale aj reálne. Je síce lepšie spraviť jednoliter ako fatálny krok od Renaultu s 0,9 TCe :-)

Volkswagen plánuje dať tento motor aj do Golfa ale aj Octávie či Leona. Áno, čítate správne!!  No, neviem či to bude práve správna voľba, lebo ako sa hovorí, že čím väčšie je auto, tým väčší problém má objemovo malý motor rozhýbať auto. Motoru neprihráva do kariet ani fakt, že Golf a Octavia sú rodinné autá a veľmi často sa využíva ich veľký priestor a kufor a s ním aj zároveň narastajúca hmotnosť, ktorá môže autá ukrátiť o istú dynamiku.

Je dosť možné, že tento motor nahradí 1,2 TSI u viacerých modelov a je pravdepodobné, že bude už dosahovať emisnú normu Euro 6, ktorá príde do platnosti asi za 3 mesiace.




Komentáre