Nový Volkswagen Golf Sportsvan - Plus Šport

A je to tu! Volkswagen ešte pred premiérou na autosalóne vo Frankfurte predstavil sériu fotiek na ktorých je nový Golf Sportsvan - známy ako Golf Plus. A dnes sa ukázal už v oficiálnej podobe. Nový Sportsvan je oproti predchodcovi športovejší a o trošku aj väčší.


Rovnako ako nový Golf tak aj Sportsvan dostal novú podvozkovú platformu MQB vďaka ktorej má o 107mm širší rázvor kolies, tým pádom sa z neho vyťažilo viac priestoru pre posádku. Sportsvan ponúkne priestorný ale aj flexibilný interiér. Zadná lavica sa dá posúvať v rozsahu 180mm, Rodinnému autu nemôže chýbať ani veľký batožinový priestor, ktorý má objem 498 l, ak by bolo niekomu málo tak po sklopení zadných sedadiel dostane až 1512 litrov. 

Rozmery Sportsvan vs. Golf Plus

                     Sportsvan        Golf Plus      
Dĺžka (mm)     4338               4204
Šírka  (mm)     1807               1759
Výška (mm)    1578               1592

Motory a výbava

Golf Sportsvan ponúkne 6 motorov. Štyri benzínové s výkonmi 63kw až 110kw a dva naftové 1,6 TDI s výkonom 81kw,ktorý sa nachádza v Golfe BlueMotion. S týmto motorom dosahuje Sportsvan spotrebu 3,7 litra na 100km. Najsilnejší naftový agregát 2,0 TDI  dosahuje výkon 110kw. Na výber bude samozrejme aj dvojspojková automatická prevodovka DSG, ktorá sa nebude dodávať pre motor 1,2 TSI 63kw. Pohonu všetkých štyroch kolies sa nedočkáme a asi ani verzie Cross, kedže sa plánuje Golf Alltrack vychádzajúci z Golfu Variant.

Výbava sériového auta zahŕňa systém varovania objektov v mŕtvom uhle doplnený o funkciu vychádzania z parkovacieho miesta. Tento systém sa objavuje v Golfe prvýkrát a má pomôcť pri vychádzaní z parkovacieho miesta na osoby či autá v mŕtvom uhle.

Pridajte sa k fanúšikom Volkswagenov aj na facebooku!

Fotogaléria












Komentáre