Volkswagen Tiguan 2015 - Narastie do všetkých smerov a 10 stupňov k dobru!

Súčasná generácia Tiguana je na trhu od roku 2007, tým pádom už je najvyšší čas na jeho generačnú obmenu. No, predávať sa začne až na začiatku roku 2015.

Nový Tiguan dostane podvozkovú platformu MQB, ktorá umožní zväčšenie rozmerov = rázvor bude mať dokonca až 2 700 mm, čo je skoro o 10 cm viac ako má teraz. Narastie taktiež aj do dĺžky, čím chce ponúknuť viac objemu v batožinovom priestore.
Táto zmena prinesie viac miesta pre cestujúcich na zadných sedadlách, ale bohužiaľ ani nová generácia sa nedočká sedemmiestneho prevedenia :-(

Dizajn a verzie


Vzhľad Tiguanu budú určite ovplyvňovať koncepty Cross Coupe a CrossBlue. Verzie sa budú od seba líšiť podobne ako to bolo aj doteraz, len s iným názvom. Prvá dostane viac elegancie, šmrncu  a druhá bude terénnejšia. Napríklad terajší názov verzie do terénu je Track and Style a po novom sa premenuje na EscapeEscape dostane výraznejšie plasty prahov aj blatníkov a kvôli nájazdovým uhlom príde o ochranné plechy vpredu aj vzadu. 
U mestskej verzie môžeme počítať až s 19'' diskami z ľahkých zliatin, ktoré v pakete R-Line dostanete spolu s dvojicou koncoviek výfuku, takisto nebude chýbať ani strešný spojler alebo zadné diódy.  
Vybrať si budete môcť Tiguana s predným pohonom alebo pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion riadený cez medzinápravovú spojku Haldex 5.generácie. 


Interiér


Tiguan má dostať prepracovanejší interiér, kde dostane hlavnú úloh nový dotykový informačný displej, určený pre navigáciu a audio systém. Klimatizácia by mala dostať svoje vlastné kruhové ovládače.

Motory + nová prevodovka DSG


Použitie platformy MQB sa odzrkadlí na hmotnosti Tiguana, ktorý má vážiť menej ako 1,5 tony.
Zastupovať benzínové motory budú: 1,2 TSI (tohto sa trošku bojím), 1,4 TSI a 2,0 TSI. Naftové motory: 1,6 TDI a 2,0 TDI. Už v štandarde bude systém štart/stop. A pozor je tu NOVINKA!! Vybrané verzie sa budú kombinovať s novou 10. stupňovou automatickou prevodovkou DSG. 
 
Je veľmi pravdepodobné, že sa dočkáme aj verzie BlueMotion a hybridnej verzie ale taktiež aj športovej s označením R, ktorá by mala konkurovať Audi RS Q3.  

Sériový Tiguanček sa objaví už budúci rok na Parížskom autosalóne a následne sa začne predávať.




Komentáre

  1. Za mě paráda. Jako líbí se mi hodně ta nová kola. Ta vypadají hodně super. Jako myslím si, že kdyby je bazar pneu Praha nabízel za nějaké normální peníze, tak by to bylo fakt žádané. Bohužel v originále jsou zrovna tahle za docela tučný příplatek, takže je jasné, že se do toho lidi zase tak moc často nehrnou.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára