Novinky od VW do roku 2017!

Dostali sa na povrch nové informácie o novinkách do roka 2017, čo je už za 3 roky :)
Začnem pekne od bestselleru, čiže s Golfom.

Už budúci rok sa rodinka Golfov rozrastie o elektrickú verziu a na začiatku leta dorazí aj jeho plug-in hybrid Twin Drive verzia, ktorá bude mať pod kapotou okolo 150 koní a spolupracovať bude aj s elektromotorom s výkonom 80kW. Samozrejmosťou je Golf Sportsvan , ktorý príde na jar.


Nový Passat 

S dynamickým výkonom a noblesou chce nový Passat zaútočiť na jeseň roku 2014. O veľký pokrok sa postará už známa platforma MQB, ktorá je použitá v Golfe VII. Už za necelý rok sa objaví u nemeckých predajcov rovnako aj sedan ak kombi - Variant. Použitie platformy MQB má za následok zníženie hmotnosti až o 100kg, čo spôsobí, že Passat bude športovejší a spotrebuje menej paliva. 

Zo špionážnych fotografií riadne kamuflovaného Passata vidno nejaké zmeny na exteriéri. Napríklad o trošku sa skrátil predný previs a zväčšili sa línie, ktoré sa ťahajú dozadu. Dostane inovované informačné a bezpečnostné systémy. O rozmeroch sa zatiaľ nevie, poznám len jedine paletu motorov.  Najpredávanejšie naftové jednotky 2,0 TDI budú disponovať výkonom 150 a 184 koní a spĺňať emisnú normu Euro 6, ktorá príde do platnosti od roku 2014.






Nový Touran 

Terajší Touran sa predáva už od roku 2010 a je najvyšší čas na jeho generačnú obmenu. Hovorí sa, že nová generácia by už nemala mať typický krabicový tvar. Svetová premiéra sa má odohrať do konca roka 2014 a štart predaja sa očakáva krátko po novom roku. Bližšie informácie žiaľ ešte nemám. 



Dohady o ďalších novinkách

Niektoré novinky, ktoré dal Volkswagen do pozornosti už pred časom sú stále žiaľ veľkou neznámou. Ide hlavne o Golf CC, Golf Alltrack. Dokonca sa hovorí aj o tom, že Golf CC nahradí Jettu tým, že to bude kvázi Golf sedan. Ja tomu neprikladám nejakú veľkú pravdu, lebo Jetta má svoju klientelu zákazníkov, ktorí nemajú alebo nechcú Passata ale niečo lacnejšie s dobrými jazdnými vlastnosťami a primeranou veľkosťou.
Dostávam sa ale k tomu lepšiemu prípadu a to je Golf Alltrack - menší brat Passata Alltracka. Ľudia sa celkom radi odlišujú od ostatných a tak aj Alltrack verzia by nebola zlá. Oplastovaný a zdvihnutý Golf Variant s pohonom všetkých kolies by bol vhodný pre rodiny, ktoré majú chatu niekde, kde sa nedá bežným Golfom dostať.   



Viac o Volkswagenoch sa dočítate aj na facebook stránke! :)

Fotogaléria




Komentáre