Volkswagen Beetle Dune Concept - Púštny Chrobák

V týchto dňoch začal svetový autosalón v Detroite. No ako to už zvykom u automobiliek býva, tak niektoré novinky sa ukázali svetu už v predstihu. Tento krásny koncept The Beetle spája športové vlastnosti s terénnymi. Tieto vlastnosti mu dodáva zvýšený podvozok asi o 50 mm, širšie blatníky, chrómové dekoratívne prvky na rôznych častiach chrobáka. K športovému čaru prispievajú aj 19'' palcové disky z ľahkých zliatin.
Veľkou špecialitou je však držiak na lyže či snowboard na zadnom spojlery.




Prvý koncept tohto Beetla sa predstavil už v roku 2000 na Autosalóne v Los Angeles.

Interiér

Interiéru dominuje hlavne čierna a taká žlto-zlatá farba, ktorá vyzerá veľmi fajn. Typickú Beetlovskú schránku  nahradí len držadlo s nápisom DUNE. Chrobákovi pribudla nová a väčšia dotyková obrazovka rádia. Kožené sedadlá v trojfarebnom prevedení podčiarkujú štýl tohto chrobáka.



Motor

Ako je už vidieť na fotkách, tak pohonná jednotka je tá najlepšia :) Evokuje to hlavne dvojica výfukov s jedným na jednej strane a s druhým na druhej strane. Motor 2,0 TSI dáva Beetlovi 155kW resp. 210 koní, ale poznáme ho už z normálneho Beetla. V tomto prípade mu pomáha 6. stupňová dvojspojková automatická prevodovka DSG, ktorá poháňa výhradne predné kolesá. S týmto motorom mu nechýba ani elektronická uzávierka diferenciálu XDS.


Predávať sa bude aj u nás! 


Koncept z roku 2000 sa bohužiaľ do sériovej výroby nedostal. No prvé správy hovoria o tom, že už za necelý rok ho s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme v sériovej podobe.



Fotogaléria 







Komentáre