Volkswagen Up! - Nová generácia v roku 2017!

Volkswagen Up! = Malý Volkswagen s veľkým potenciálom!! A hlavne to je rodený Slovák! :)

Cieľom bolo vyvinúť malé auto s charizmou, maximom priestoru, nízkou spotrebou a bezpečnosťou akú poznáme u vačších vozidiel. Jeho rozmery sú 3,54 x 1,64 metra a je to špecialista na každodenný život v meste.
Up! bol uvedený na európsky trh koncom roka 2011 a v januári už aj u nás. V ponuke sú 3 výbavy. Základná sa volá Take up!, stredná je Move up! a najvyššia je High up!.
Do tohto malého-veľkého Up!-a sa začali montovať úplne nové atmosférické trojvalce MPI s objemom 1,0 l a výkonovým spektrom 44kW (60k) a 55kW (75k). Kombinovaná spotreba je 4,2 l/100km.


Verzie

Koncom roka 2013 sa pridala nová verzia Cross Up! Drobec je oplastovaný, má nové poťahy a stojí na 16'' palcových diskoch "Canyon".


 V rovnakom období sa predstavil aj Groove Up!, ktorý má krásny a originálny oranžový lak a ako druhý model v ponuke disponuje Fender soundsystémom.


Začiatkom tohto roka sa k nám dostal aj elektrický Up! = e-Up!



Nový Up!

Druhú generáciu tohto krásneho auta uvidíme asi v roku 2017. Bude mierne dlhší a bude mať úplne novú platformu. Novinkou bude dvojspojková automatická prevodovka. S veľkou pravdepodobnosťou príde s upravenými motormi a predpokladá sa aj naftový motor s objemom buď 0,8 TDI alebo 1,4 TDI.

Je ešte ťažko povedať či sa bude stále vyrábať u nás alebo nie. Môžeme očakávať tak isto aj nové Citigo a Seat Mii.

zdroj:CarTell.tv

Viac informácii alebo fotiek nájdete aj na → Facebooku ←


Komentáre