Volkswagen Golf GTD Variant a R Variant - Prichytené pri testovaní

Rodinka športových Golfov sa asi budúci rok rozrastie o nejeden ďalší Variant. Na špionážnych fotkách je s veľkou pravdepodobnosťou možné vidieť Golf Variant GTD. Je to trošku čudné, prečo má obuté 18'' disky Austin, ktoré má Golf GTI? :) Predznamená to asi jediné, že sa máme sa na čo tešiť, lebo ak príde aj GTI a tak na 100% aj silný burlivák R.

Dizajn Golfu GTD Variant ponesie rovnaký dizajn ako klasický GTD hatchback, čiže agresívnejší dizajn, športovú mriežku chladiča, športové naladenie podvozka. Fotografovi sa podarilo odfotiť aj interiér, samozrejme ten bude tiež na chlp rovnaký :)

Pod kapotou ekonomicky-rýchleho kombíka bude preplňovaný dvojlitrový naftový motor 2,0 TDI s výkonom 135kW a 184koní s najvyšším krútiacim momentom 380Nm. To umožňuje hatchbacku zrýchlenie z 0 na 100 km/h za krásnych 7,5 sekúnd. Pri Variante to ale bude o niečo pomalšie, no nemalo by presiahnuť viac ako 8 sekúnd.









Golf Variant R - Rodinný Rýchlik 

Karoséria typu kombi, veľký batožinový priestor, silný motor, pohon všetkých štyroch kolies, cenovo dostupné - o takomto aute sa Vám doteraz mohlo len snívať :) No, už onedlho sa toto všetko stane realitou. Pretože v Nemecku sa na slávnom a obľúbenom okruhu Nurburgring začal v marci začal testovať Golf R Variant. Rodinne a športovo založení oteckovia sa už teraz môžu tešiť na rýchle presúvanie do práce, s deťmi do školy alebo na dovolenku.

Podobne ako hatchback tak aj kombík bude poháňať prepĺňaný dvojlitrový benzínový motor 2.0 TSI s výkonom 221kW a 300koní s najvyšším krútiacim momentom 380Nm. O presun tohto výkonu sa stará pohon všetkých štyroch kolies 4MOTION riadený cez medzinápravovú spojku Haldex 5.generácie.

Ak všetko prebehne tak ako má, tak je možné, že ho uvidíme na autosalóne v Paríži a mal by sa dostať do predaja niekedy koncom tohto roka. To bude riadny Rodinný Burlivák :)




______________________________________________________

Pridajte sa aj na facebooku


Komentáre