Volkswagen podporuje Nadačný fond Petra Koukala!

Značky Volkswagen, Volkswagen Úžitkové vozidlá a Volkswagen Service naviazali spoločné partnerstvo s Nadačným fondom Petra Koukala. V rámci tejto spolupráce podporujú projekt "STK pro chlapy", ktorý si dal za cieľ apelovať na zodpovednosť mužov za svoje zdravie.

Zodpovednosť patrí medzi základné hodnoty značky Volkswagen, ktorá sa rozhodla podporiť Petra Koukala a jeho nadačný fond, ktorého cieľom je privádzať muža na preventívne prehliadky do lekárskych ordinácií včas. Tento cieľ chce Nadačný fond Petra Koukala dosiahnuť projektom "STK pre chlapov". Vrcholového českého badmintonistu doviedla k týmto aktivitám diagnóza zhubného nádoru semenníka, ktorú si vypočul od svojho lekára vo veku dvadsaťpäť rokov.

"Po tejto vážnej chorobe som si uvedomil, že to, čo sa stalo mne, sa môže stať komukoľvek. To ma viedlo k rozhodnutiu robiť maximum pre to, aby sa mužská časť českej i slovenskej populácie začala o svoje zdravie aktívne zaujímať a neodsunovala prevenciu na vedľajšiu koľaj. My muži jazdíme so svojim autom pravidelne do servisu, robíme pre neho všetko, čo mu „na svetlometoch“ vidíme, ale o svoje telo nedbáme, hoci ide o oveľa zložitejší a chúlostivejší „stroj“. Verím, že náš projekt, STK pre chlapov 'pomôže tento zvyk zlomiť, a to aj vďaka podpore značky Volkswagen, za ktorú by som chcel touto cestou veľmi poďakovať, "hovorí nezlomný optimista Petr Koukal.

Sedemnásobný majster Českej republiky v bedmintone sa po úspešnej liečbe vrátil veľmi rýchlo späť do vrcholového športu a s výnimkou roku 2012, kedy podľahol svojmu súperovi až vo finále českého majstrovstva, opäť kraľuje českému bedmintonu. Medzi najväčšie Petrove športové úspechy patrí účasť na olympijských hrách v Pekingu a Londýne, ako aj víťazstvo a medailové umiestnenia v mnohých medzinárodných turnajoch.

Volkswagen sa rozhodol podporiť verejnoprospešné i športové aktivity Petra Koukala mimo iného zapožičaním vozidla Volkswagen Passat Variant. Symbolický kľúč od tohto vozidla prevzal Petr Koukal na slávnostnej českej premiére ôsmej generácie bestselleru strednej triedy. Bedmintonová hviezda sa tak stala prvým vodičom tejto automobilovej novinky v Českej i Slovenskej republike.

Okrem toho poskytne značka Volkswagen Úžitkové vozidlá všestranný automobil Volkswagen Caravelle pre potreby nadačného fondu. Volkswagen plánuje v rámci spolupráce tiež spoločné komunikačné aktivity vrátane dlhodobej súťaže pre verejnosť o atraktívne ceny, verejné prednášky a besedy alebo zapojenie Petra Koukala do projektu značky Volkswagen v rámci partnerstva s bežeckou ligou RunCzech.


Koho by táto nadácia zaujala, tak neváhaj a klikni si na stránku www.stkprochlapy.cz alebo na facebook stránku!





______________________________________________________

FACEBOOK



Komentáre