Volkswagen Polo 40 Edition - dobre vybavený 40tnik

To, že Volkswagen Polo oslávilo tento rok 40tku už určite dobre viete a preto prichádza VW s originálnou špeciálnou edíciou, ktorá obsahuje bohatú výbavu a špeciálne prvky.

Bolo to v roku 1975, kedy Volkswagen predstavil prvú generáciu Pola a počas týchto 4 dekád sa im podarilo predať viac ako 14 miliónov kusov. Toto mimoriadne vydanie sa uvádza na trh v Nemecku, kde bude k dispozícii len v obmedzenom počte 1000 kusov. Na výber je len 5 dverová varianta a niekoľkými benzínovými a naftovými motormi a prevodovkami. Medzi špeciálne prvky napríklad patrí originálna oranžová metalíza "Orange Honey metallic", ktorú vraj nemá žiadny Volkswagen... no neviem akí mudrlanti písali oficiálnu správu ale jedno viem určite, že farba oranžová Honey je na pofaceliftovom CrossPole (viď konfigurátor), lebo ak si dobre pamätám, tak na CrossPole odvodenom od 5. generácie pred faceliftom bola oranžová Magma. K dispozícii sú samozrejme aj iné farby karosérie, ktoré sú bežne dostupné. V sériovej výbave nechýbajú ani stmavené sklá od B-stĺpika a stmavené zadné svetlá, ďalším poznávacím znamením je aj logo "ORIGINAL" na bočnom nárazníku a na prahoch dverí.

sPOLOčník je obutý na 16 palcových diskoch "Portago" s pneumatikami s rozmerom 215/45 R16 a už v štandardnej výbave má LED svetlometmi so statickým svetlom do zákruty. Vo vnútri kabíny Vás potešia polokožené čierno-oranžové kockované sedadlá a stúpať budete po hliníkových pedáloch, ktoré dodávajú športovejší a krajší imidž. V takýchto horúcich letných dňoch príde vhodná štandardne dodávaná automatická klimatizácia Climatronic alebo počas nočnej jazdy automaticky stmievateľné spätné zrkadlo. Zoznam výbavy je veľmi štedrý, z bezpečnostných systémov spomeniem napr. systém rozpoznania únavy vodiča, multikolíznu brzdu alebo adaptívny tempomat ACC s Front Assist so City Brake systémom. Pri cúvaní Vám môže pomôcť cúvacia kamera "Rear Assist" - aj keď, ktorý normálny človek nezaparkuje s Pólom? :)

Dúfam, že sa toto Polo dostane aj na slovenský trh :o)




_________________________________________________________________________



Komentáre