Volkswagen na Autosalóne v Paríži 2016!

Volkswagen po nedávnej emisnej afére to má stále ťažké a musí šetriť každé jedno euro na financovanie servisných akcii spojených s aférou a následného odškodnenia zákazníkov. Ale automobilka nezaháľa a nedávno avizovala modernizáciu úspešného Golfa VII, ktorý je na trhu už 4 roky. Na autosalóne v Paríži sa malo odohrať jeho predstavenie, pretože prvé fotky faceliftovaného Golfa už kolovali po internete a preto bolo jasné, že sa objaví na stánku Volkswagenu v celej svojej kráse.


Realita je však iná!? 


Faceliftovaný Golf sa ale na výstavisku predsa len objavil, len ho muselo bystré oko najprv nájsť. Modernizovaný Golf sa totiž ukrýva pod maskou vozidla oficiálne nazvaného e-Golf Touch, ktorý sa ukázal už na januárovej prehliadke elektroniky CES v Las Vegas. Ten sa na prvý pohľad javí ako prototyp vylepšeného elektrického Golfu s dojazdom predĺženým na 300 kilometrov (z dnešných 190 kilometrov), lenže pohľad do jeho interiéru naznačuje aj niečo iné. Palubná doska totiž disponuje prvkami, ktoré sa objavia aj v modernizovanom Golfe. A Volkswagen to nechcel veľmi dávať najavo, pretože v priebehu dňa sa vystavené vozidlo vraj zamklo, aby sa do neho už nikto nedostal.

Hlavnou dominantou interiéru modernizovaného Golfu bude nový multimediálny systém s väčším displejom a dotykovými plochami miesto konvenčných tlačidiel. Podľa informácii bude mať nová obrazovka uhlopriečku 9,2 palca. Dôležitou novinkou však bude ovládanie gestami. Dočká sa aj digitálnych budíkov Active Info Displej, ktorý využíva nový Passat i Tiguan. 

O to väčšie zmeny nájdeme pod kapotou, ktoré budú doslova revolučné. V útrobách totiž bude pracovať nová generácia motorov. Základom bude trojvalec 1.0 TSI, ktorý sa síce na okolitých trhoch ponúka už teraz, u nás ale doteraz nie. Nad ním potom bude stáť novo vyvinutý štvorvalec 1.5 TSI, ktorý postupne nahradí dnešné 1,4 TSI. Podľa dostupných informácii máme v prvej fáze počítať s dvoma výkonovými variantmi s 96kW a 110 kW.



Volkswagen I.D - Budúca ikona Volkswagenu 

Elektrický koncept automobilu, ktorý v sebe spája vysoký dojazd na vzdialenosť 600km, autonómne riadenie a špičkovú konektivitu. Dôležitou novinkou je však pohon zadnej nápravy. Túto elektrickú automobilovú ikonu Volkswagenu Vám v nasledujúcom videu ↓ priamo z výstaviska predstaví a priblíži môj kolega Rasťo Chvála


Konferencia pre Média na stánku Volkswagen 



Fotogaléria 






Komentáre