Volkswagen Golf 7 - Facelift so všetkým, čo k tomu patrí! (+Video)

Volkswagen dnes vo Wolfsburgu predstavil modernizovaný Golf siedmej generácie. Už pár hodín pred oficiálnym predstavením však unikli fotky s nižšou kvalitou, ktoré ale podrobne ukazujú všetky novinky.

Dizajn 


Na fotografiách môžme vidieť verzie hatchback (aj v R-Line pakete), Variant, GTI a e-Golf. Hneď na prvý pohľad sú patrné zmeny nárazníkov vpredu i vzadu a použitie Full LED svetlometov vrátane funkcie dynamických smeroviek. Najviac sa ale očakáva nástup nového infotainmentu, ktorý bude mať v najvyššej výbave uhlopriečku až 9,2 palca, na ktorom bude možné prezeranie fotografii. Rovnako ako nová Audi A3 dostane Active Info display s uhlopriečkou 12 palcov → čo znamená, že na výber budú klasické budíky a aj digitálne. Rovnako sa spomína ovládanie rádia gestami. To by malo fungovať aj pri spomínanom prezeraní fotografii, zmenu hlasitosti či stanice alebo pesničky. Na priloženom videu z LIVE predstavenia je Golf v R-Line pakete a v krásnej žltej metalíze. Rovnako ako Tiguan s najsilnejším motorom v ponuke a v R-Line má aj Golf krajšie koncovky výfuku - treba však zistiť či sú funkčné alebo zaslepené :)



Technika 


Najdôležitejšou novinkou sú však technické zmeny pod kapotou modernizovaného Golfa. Počíta sa s úplne novo vyvinutým štvorvalcom 1,5 TSI ACT, ktorý vypína druhý a tretí valec pri plynulej jazde. Podľa skorších správ sa má na začiatok dostať do predaja verzia s 96kW a 110kW. Tento motor je vďaka tomu úspornejší o jeden liter ako porovnateľné motory. Modernizáciou prešiel aj e-Golf, ktorý dostal predĺžený dojazd z predošlých 190 kilometrov na rovných 300 kilometrov. Neskôr sa objaví aj verzia GTE.



Nový Golf je bezpečnejší vďaka novým asistenčným systémom, ktoré už poznáme z Passatu i Tiguanu. Za zmienku stojí núdzové volanie SOS, Emergency Assist alebo nová verzia Front Assistu.
V dnešnej dobe nemôže v novom aute chýbať pre nás tak dôležitá konektivita so smartfónom alebo tabletom cez Android Auto, Apple Car Play. V príplatkovej výbave nájdeme aj WiFi pripojenie.

Modernizovaný Golf je krajší, rýchlejší, inovatívny a úspornejší!  

Golf po facelifte príde do predaja vo februári roku 2017.

Video z LIVE predstavenia




Fotogaléria ďalších verzii













Komentáre

  1. Golf je jednoducho najlepší. Ja síce nemám typ 7, ale 4 a ten je ešte lepšie, pretože v ňom nie je toľko elektroniky, takže ho manžel dokážem opraviť sám. Taky u neho nie je bezkľúčový systém, ale zamykám ho kľúčom a som ráda, pretože keyless systému neverím.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára