Volkswagen Transporter oslavuje 70-tku špeciálnou edíciou!

Pred 70 rokmi Ben Pon, holandský importér značky Volkswagen, uvidel v závode Wolfsburg kuriózne vozidlo s plošinou na prepravu nákladu. Následne si do svojho poznámkového bloku urobil skicu do tej doby nevídaného druhu vozidla. Touto skicou začal príbeh "automobilového milionára", legendárneho modelu Volkswagen Transporter. Volkswagen úžitkové vozidlá teraz na počesť tohto nápadu predstavila špeciálnu edíciu "70 rokov Bulli", ktorá kombinuje šarm klasického retro štýlu so súčasnou technikou a kvalitou.



Špeciálna edícia vychádza z verzie Multivan Comfortline a vznikla kombináciou rôznych prvkov modelových variantov Multivan Highline a California. Príkladom je chrómovaný paket a podlaha so vzhľadom dreva. K jari sa hodí aj svieži dvojfarebné lakovanie karosérie v odtieňoch biela Candy / metalická žltá Kurkuma, ktoré sa bude pre špeciálnu edíciu dodávať na želanie.

Medzi mimoriadne rozpoznávacie znaky patria plakety "Bulli" a pripomienka jubilea v podobe lepiacej fólie na zadnom okne. Tieto prvky ešte viac zdôrazňujú vzťah ku kultovému klasickému modelu. Špeciálna edícia "70 rokov Bulli" ďalej zahŕňa dizajnový paket s rôznymi chrómovanými lištami a kryty vonkajších spätných zrkadiel s chrómovaným vzhľadom. Okrem toho majú okná v priestore pre cestujúcich tmavo tónované sklá a prahové lišty z ušľachtilej ocele sú doplnené nápisom "Bulli". Takisto ochranná lišta nakladacej hrany je vyrobená z ušľachtilej ocele.

Alternatívou sériovo dodávaných 17 "kolies" Davenport "z ľahkej zliatiny sú na želanie dodávané a zákazníkmi obľúbené 18" kolesá "Disc", ponúkané vo verzii s klasickým vzhľadom s bielymi okrajmi pozdĺž ráfikov alebo v klasickej striebornej farbe.

Nová špeciálna edícia sa vyznačuje tiež mimoriadne ušľachtilým interiérom. V komfortnom osvetlenie vynikne zmenené čalúnenie sedadiel "Visitamo", ktoré štylisticky ladí s ušľachtilou podlahou "Dark Wood" so vzhľadom dreva. Sériová výbava špeciálna edícia "70 rokov Bulli" zahŕňa okrem iného multifunkčný volant obšitý kožou, multifunkčný ukazovateľ "Premium" a prístrojovú dosku s dekoračnými lemami "Black Glossy", ktorá sa dodáva inak len pre verziu Highline. Vonkajšie spätné zrkadlá špeciálneho modelu "70 rokov Bulli" sú elektricky nastaviteľné, vyhrievané a sklopné. V sériovej výbave tejto špeciálnej edície nechýba ani parkovacie senzory Park Pilot vpredu a vzadu.



Špeciálny model Volkswagen Multivan "70 rokov Bulli" bude na Slovensku možné objednávať v druhom polroku 2017.

Komentáre

Zverejnenie komentára