Nové Polo 6.Generácie už čoskoro!

Nová generácia Volkswagenu Polo trochu povyrastie, čo spolu s použitím platformy MQB zväčší vnútorný priestor.

Volkswagen sa pripravuje na dôležitú premiéru, už čoskoro sa svetu predstaví nová šiesta generácia modelu Polo, ktorý patrí medzi najpredávanejšie vozidlá v Európe. Ešte než sa novinka oficiálne odhalí svetu, zverejnila automobilka video, v ktorej sa nové polo ukazuje ešte zakryté kamuflážou a následne boli pristihnuté testovacie kusy skoro bez kamufláže.


Už vďaka skorším špionážnym fotografiám dobre vieme, že nové polo bude nasledovať v trende svojich predchodcov a bude vyzerať ako zmenšený golf. Ostro ladené svetlomety a úzka maska ​​chladiča pripomenie aktuálne siedmu generáciu golfu po facelifte, zatiaľ čo jednoducho riešený zadok evokuje aktuálnu novú Ibizu. Niet divu, keď obe vozidlá sú postavené na platforme MQB A0 určené pre malé vozidlá. Vnútri potom nájdeme príplatkový plne digitálny prístrojový štít Active Info Display, ktorý Polo prevezme z väčších volkswagenov. Nové budú aj asistenčné systémy i možnosť objednať si kvalitný audiosystém "Beats" s výkonom 300W. Na fotkách sú vidieť aj nové Full-LED svetlomety s pekným dizajnom.


Čo sa týka rozmerov, tak Polo vyrastie, s dĺžkou 4.053 mm ako prvá generácia tohto modelu prekoná magickú hranicu štyroch metrov. Rázvor dlhý 2.564 mm má byť zhodný ako u sesterskej Ibizy. Podobne sa vďaka zástavbe architektúry MQB má rozšíriť rozchod obidvoch náprav. K dispozícii bude výhradne päťdverový hatchback, s trojdverovým modelom sa už nepočíta. Rovnakú techniku ​​ale použije aj chystané malé SUV T-Roc.



Ponuka motorov bude prakticky zhodná s Ibizou, čo bude znamenať rôzne varianty trojvalca 1.0 TSI, štvorvalec 1.5 TSI Evo s variantou 96 kW a 110 kW a naftová 1.6 TDI. Potvrdený je aj príchod preplňovaného trojvalce 1.0 TGI schopného spaľovať CNG alebo hybridná verzia, ktorá zrejme využije štvorvalec 1.5 TSI. Na vrchole ponuky bude ako doteraz stáť Polo GTI, ktoré podľa posledných správ prejde upsizingom. Súčasnú jednaosmičku by mal nahradiť štvorvalec 2.0 TSI s výkonom niečo cez 200 koní. Predpokladám zatiaľ 220-230 koní z Golfa GTI, ktorému motor 2,0 TSI dosahuje 350Nm, čo by bolo o 30Nm viac ako bolo doteraz v Pole GTI (320Nm s manuálnou prevodovkou).

EXKLUZÍVNE pre Vás sa mi podarilo zistiť deň oficiálnej premiéry nového Pola 6.generácie. Bude to presne o mesiac 16.6.2017!! 




Fotogaléria







Komentáre