Volkswagen GEN.E - Nový elektromobil predčasne odhalený!

Automobilka Volkswagen chce byť opäť líder v segmente hybridov či elektrických vozidiel (EV) a pracuje tak samostatne alebo v spolupráci s inými spoločnosťami na niekoľkých ekologických projektoch.

Volkswagen ticho predstavil prototyp výskumu Gen.E - vozidlo, ktoré nám veľa hovorí o elektrickej budúcnosti značky a mohlo by sa podobať alebo aspoň predstavovať novú generáciu modelu Golf prípadne elektrické Polo.


Spoločnosť Volkswagen tvrdí, že výskumné vozidlo "poskytuje prehľad o ďalšej generácii automobilov pre efektívnejšiu dopravu s dojazdom viac ako 249 míľ (400 kilometrov)". Tvar znaku na kapote má dva typy zásuviek, čo naznačuje, že koncept by mohol byť nabíjaný doma na trojfázových nabíjačkách a na ultra rýchlych DC verejných staniciach. V skutočnosti spoločnosť Volkswagen hovorí, že spolupracuje na vývoji mobilných nabíjacích robotov, ktoré sa budú používať v podzemných garážach na "pripojenie automobilu k dobíjaniu".


Koncept Gen.E má LED denné svetlá v tvare písmena C, ktoré majú podobný tvar a veľkosť ako DRL aktuálneho e-Golfu, kde sú zabudované do spodnej časti nárazníka. Za povšimnutie určite stojí efektívne a pekne spravená maska chladiča, v ktorej je ukrytá kamera. Spodná časť nárazníka je domovom niekoľkých radarov, kamera je umiestnená na čelnom skle - s najväčšou pravdepodobnosťou sa používa vďaka asistentom na poloautonómnu jazdu.



Pri ďalšom pohľade som si všimol, že prototyp má otváracie dvere v štýle "Gullwing" a vysúvateľné  kľučky dverí, čo dáva mierne výhody aerodynamike. Ďalším zaujímavým detailom je krídlo na zadnom stĺpiku. V podstate B stĺpik spolu s krídlom na veku batožinového priestoru vytvára masívny spojler pre optimalizovaný prietok vzduchu.


Volkswagen hovorí, že model Gen.E je založený na ľahkej architektúre, ktorá bola navrhnutá pre "maximálnu bezpečnosť pri náraze a to vrátane batérie". V tomto momente nie sú k dispozícii žiadne ďalšie podrobnosti o koncepte, pretože inžinieri VW dávajú "len malú ukážku svojich inak prísne dôverných tém na Media Day for the Future Mobility Days 2017."





______________________________________________________________________________________________________________


Komentáre

  1. Za mě je to vlastně super koncept a jednu dobu jsme ho měli ve firmě jako služební automobil. A k tomu teda musela být nabíjecí stanice pro firmy, protože jestli má to auto jednu nevýhodu, tak je to spotřeba. Na druhou stranu bylo ale celodenně v permanenci, takže se nedalo ničemu divit. Ale jako svezení je v tom naprosto super. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak jako uvidíme, jak ten elektromobil obstojí, že? :) Protože co si budeme povídat, 400 km není zase tak moc. Dneska bych už chtěl mít 500 km a více, abych nemusel každou chvíli řešit na dovolené nabíjení. Ale taky záleží, kudy a jak člověk jezdí. Jestli máte elektromobil a nejdelší jízda je do pneuservis praha 8, tak vám stačí i Nissan Leaf. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára