Volkswagen ponúkne rýchly T-Roc aj Tiguan!

Volkswagen pripravuje veľkú ofenzívu športovo ladených vozidiel. Novým prírastkom má byť T-Roc R a Tiguan R.

Na autosalóne vo Frankfurte sa predstavil model T-Roc vo viacerých stupňoch výbavy, ktoré sa od seba odlišujú sfarbením karosérie a doplnkov. Základný model sa nazýva T-Roc, ďalej nasleduje Style a nakoniec aj Šport. Medzi príplatkovou výbavou je aj športový balík R-Line, ktorý bol taktiež na stánku Volkswagenu. To však asi nebude všetko!


Na povrch sa však dostali špionážne fotografie nemaskovaného T-Roca na slávnom okruhu Nurburgring, ktorý do istej miery stvárňuje najrýchlejšiu verziu tohto modelu. Paket R-Line paket to nie je, pretože v zadnej časti mu jasne dominujú štyri koncovky výfuku s difúzorom, ako to poznáme z Golfa R a taktiež jemnými úpravami prešli predné denné svetlá i zadné svetlá. Pod kapotou sa nachádza dobre známy štvorvalec 2,0 TSI s výkonom 228kW / 310 koní spriahnutý s automatickou prevodovkou DSG so 7. stupňami, ktorá prenáša výkon na obe nápravy cez medzinápravovú spojku Haldex 5. generácie.


Volkswagen očakáva od modelu T-Roc nárast predaja v rýchlo sa rozvíjajúcom kompaktnom crossover segmente. Už teraz získal veľkú pozornosť za atraktívny dizajn s dobrou funkčnosťou.


P.S. → Volkswagen týmto asi vypočul moje požiadavky. Pred nedávnom som rozmýšľal nad tým, že by bolo fajn spraviť niečo s karosériou Cross Pola s motorom z nového Pola GTI 2,0 TSI a pohonom 4Motion. :-) 

Tiguan R 

Pred rokom som písal, že Volkswagen testuje na Nurburgringu najsilnejšiu verziu Tiguanu s prívlastkom R a dnes sa musím opakovať, pretože na internete sa šíria nové testovacie fotky Tiguanu R. Nejde však o rovnaký kus ako tomu bolo rok dozadu. Lepší pohľad odhalí jemne zmenený predný a zadný nárazník, v ktorom sú už po novom schované dve koncovky výfuku, predtým mal štyri koncovky ako Golf R. Tieto by mohli predstavovať, že sa pod kapotou nachádza silnejší päťvalcový motor 2,5 TFSI použitý v Audi RS Q3, ktorý dosahuje výkon až 367 koní. Oficiálne informácie však zatiaľ nie sú známe. 





_______________________________________________________________________________________________________________________


Komentáre