Modernizovaný Golf Sportsvan pozná slovenské ceny!

Po základnej variante Golfa siedmej generácie prišiel na rad modernizovaný Golf Sportsvan. Dostal nové motory, asistenčné systémy a infotainment.

Sportsvan si svoje označenie zaslúži, oproti neslanému nemastnému predchodcovi s prívlastkom Plus vyzerá naozaj pekne a športovo. Vyrába sa od februára 2014 a je pomerne populárny. Kompaktné MPV si zašlo do kozmetického salónu, aby mu trochu vyhladili vrásky. 



Vzhľad sa priostril, úpravy zahŕňajú nové nárazníky, modifikovaná predné svetlá, na výber sú halogénové s diódami pre denné svietenie, alebo Full LED a xenónové výbojky tak konečne odchádzajú do histórie. Tiež koncové reflektory sú z moderných LED a už teraz štandardne vo všetkých špecifikáciách. Vo výbave sa objavili aj nové disky z ľahkých zliatín a nové laky karosérie. Za spomenutie určite stojí červená Cranberry alebo krásna žltá Kurkuma. 



Pod kapotou sa objavia benzínové motory 1,0 TSI, nový 4 valcový 1,5 TSI Evo a dvojica naftových motorov TDI. Pre lepší prehľad sú zobrazené v cenníku o kúsok nižšie ↓

Sporstvan ponúkne bohatú plejádu bezpečnostných systémov známe už z modernizovaného Golfa. Traffic Jam Assist, teda pomocníka jazdy v dopravných zápchach, ktorý nielen samočinne brzdí, ale vie aj natočiť volant a funguje do 60 km/h, teda hlavne v mestách. Pribudlo tiež monitorovanie chodcov, Trailer Assist nielen stráži nepokojný príves, ale pomáha s prípojným vozidlom aj pri cúvaní.



Infotainment dostal najnovšie rádia a navigácie, ktoré už taktiež poznáme z celej modelovej rady Golf, Arteon a ostatní. V navigáčný systéme Discover Pro s 9,2 palcovou obrazovkou môžete niektoré funkcie ovládať gestami. Klasická tlačidlá sú už skoro minulosťou, ovláda sa len dotykom, pri ľavom okraji displeja má vodič, prípadne i spolujazdec k dispozícii päticu virtuálnych tlačidiel . K dispozicii je tiež jednoduchšia Discover Media. Aplikácia Media Control vie nastavovať niektoré funkcie aj z tabletu alebo mobilu na diaľku, osoba môže sedieť kdekoľvek vnútri a pripojí sa na internet cez wifi hotspot. Balíček Security & Service potom obsahuje automatické oznámenie nehody a privolanie asistenčných služieb.


Viac o modernizovanom Golfe Sporstvan sa dozviete na stránke www.vw.sk :) 

Fotogaléria






Komentáre