Najväčšie a najznámejšie Volkswagen hity!

Láska k automobilu nekončí tým, že si kúpite daný model. Pre niekoho je to celoživotný sen a tak sa môže stať, že vo svojom voľnom čase napíšete pre svoje auto pesničku. Určite však poteší najviac ak sa vaša pesnička stane hitom na internete. Začal som nejaké podobné pesničky hľadať na YouTube a spolupracoval som aj s mojím USB kľúčom v aute, lebo niekedy počúvam aj takéto pesničky. Vybral som niekoľko známych či menej známych skladieb, vďaka ktorým sa možno váš vzťah k VW ešte viac prehĺbi. V rebríčku však väčšinou bodujú Poliaci, Slováci i Nemci.

1. Marek Lacko - Golf IV 

Marek Lacko je mladý spevák z Košíc, bývalý semifinalista súťaže Československá Superstar. Rád hrá na gitare. Marek zložil pesničku o populárnom a nestarnúcom štvorkovom Golfe, ktorý sa za ten čas pýši veľkou obľúbenosťou medzi mladými ľuďmi a je to vždy horký ašpirant na prvé auto v tejto skupine ľudí. Nie nadarmo tam spieva "symbol môjho detstva, mojich snov...". Určite sa Vám táto bude páčiť! 

2.  Rompey - Passerati 

Na druhé miesto musím určite stále dať najznámejší hit poľského interpreta Rompey, ktorý vytvoril obrovský hit oslavujúci Volkswagen Passat. Videoklip sa na Youtube objavil na začiatkom roka 2016 a doteraz má už skoro 14 miliónov zhliadnutí. Pesnička je veľmi nákazlivá a rýchlo si ju zamilujete a pobavíte sa na nej. Rompey tu ukazuje Volkswagen Passat, ako hlavnú modlu pre poľského mladíka.



3. Kabaret Czwarta Fala & Dagmara Michta - Mój Passat robi we wsi szum

Pesnička s podobným obsahom ako Passerati ale opäť spravená úplne iným spôsobom :) 

4. McZloba - Polo

Ďalšia veľmi zábavná paródia od známeho slovenského autora Mc Zloba. Tentokrát je v hlavnej úlohe zelené Polo. Melódia vám bude určite pripomínať známu pesničku od 50centa - 21 questions. Text pesničky je úplne dokonalý!! 



5. DJ Zordon - Golf III

Pesnička o čiernom Golfe 3.generácie. Viac o tomto klipe veľmi neviem. 

6. Izzwo - VW song

S Volkswagenom sa vždy spája, kvalita, nízka spotreba, funkčnosť, praktickosť a pod... v tomto VW songu si vypočujete všetku chválu na VW v modernom nemeckom RAPovom podaní  :-)

7. Raz Dwa - Golf

Pomerne melodická nová pesnička o Golfe. Pieseň nie je určená na urážanie majiteľov a milovníkov tohto nádherného auta! Pretože sme večnými fanúšikmi tejto značky!




8. DJ Vollgas - VW Hymne

Podarená a fajn melodická hymna Volkswagenu. 


9. VW Song 


10. GTI fans Worthersee song

Stretnutia majiteľov upravených áut sa najmä v poslednom desaťročí rozšírili v mnohých krajinách na celom svete. Žiadne z nich však nie je také známe a populárne ako GTI Treffen, ktoré sa koná v máji pri Wörthersee na juhu Rakúska. Volkswagen si však vymyslel pre fanúšikov špeciálnu pesničku , v ktorej si môže každý zaspievať a mať tak spomienku na toto stretnutie.

 11. Top Gear - Diesel Scirocco song

James May z Top Gearu napísal a zložil zábavnú a krátku pesničku o dizajnovo dokonalom Sciroccu. Len v tomto prípade s naftovým motorom TDI. S týmto známym motorom je spojená aj ďalšia pesnička. 

12. Dieter Hallervorden - Oh je, Vau Weh 

Dieter si vzal na mušku náš koncernový škandál Dieselgate a vytvoril pesničku, ktorá naozaj stojí za to :-)  


BONUS

Bonusy na záver som vybral dva videoklipy, ktoré priamo nesúvisí s Volkswagenom, pretože auto tam hrá väčšinou hlavnú úlohu. Kedže sa tu doteraz spomínali, len osobné vozidlá Volkswagen, tak mi nešlo nedať sem aj úžitkovú divíziu tejto značky. V týchto dvoch klipoch uvidíte krásny a legendárny model T1 - dokonca jeden originál aj zo Slovenska! :) 

ItaloBrothers - My Life is a Party 


Eusebio & Peter Pann - La Musica



______________________________________________________________________________________________________________________


Komentáre