Volkswagen Passat B8 - Facelift je už za dverami!


Modernizovaný VW Passat je jednou z najviac očakávaných noviniek na tento rok. Na výročnej konferencii šéf automobilky Herbert Diess prezradil, že omladený Passat je takmer pripravený vstúpiť na európske trhy. Informácie z našich zdrojov hovorí o tom, že sa tak stane v závere tohto roka.
Diess zároveň potvrdil, že po stránke pohonov a karosárskych prevedení sa žiadne revolúcie neplánujú. V ponuke nebude chýbať praktické kombi ani terénnejší Alltrack.



Súčasná generácia Passatu je tu s nami už od novembra 2014, takže je na facelift najvyšší čas. Modernizovaný Passat sa bude s veľkou pravdepodobnosťou podobať na model Arteon, teda aspoň to tak vyzerá z pohľadu na maskované prototypy, ktoré už jazdia. V zadnej časti vidieť modernejšiu LED techniku na štýl nového Touarega. Základom je stále modulárna platforma MQB. Zásadné zmeny v oblasti pohonných jednotiek sa neočakávajú, aj keď je pravdepodobne, že Volkswagen zapracuje na spotrebe a emisiách. Jediný rozdiel v motoroch prinesie najnovšia 1,5 TSI Evo s výkonmi 96kW resp. 110kW. 



Model Passat patrí v Európe aj naďalej medzi najlepšie predávaná autá strednej triedy. V segmente D si ho na tomto kontinente objednalo 180.000 zákazníkov, čo je viac záujemcov než o Škodu Superb, Opel Insigniu či Ford Mondeo.



A čo ďalšie projekty?  Spomenúť nesmiem hlavne T-Roc, ktorý sa začiatkom roka 2020 začne ponúkať aj ako kabriolet, tak isto bude k dispozícii aj T-Cross alebo nová ôsma generácia Golfa.


Modernizovaný Passat B8 spoznáme ešte koncom tohto roka a na náš trh príde na jar roku 2019.


________________________________________________________________________________________________________________________

























Komentáre