Autosalón Ženeva 2019 - Foto & Video

Aj v tomto roku som sa zúčastnil najkrajšej a najlepšej automobilovej výstavy v Ženeve. Moje očakávanie boli totožné s minulým rokom, pretože som sa tešil na mnoho premiér a nielen z dielne VW. Volkswagen mal vystavených na stánku tuším asi najviac nových modelov a verzii. Tak začneme od najmenšieho a najnovšieho prírastku.


Úplne nový T-Cross 

Samotná automobilka opisuje jeho tvary ako svalnaté s výraznou prednou časťou, širokou mriežkou,  do bokov pretiahnutými svetlometmi a dominantnou kapotou, avšak každý si iste urobí názor sám. Mne sa osobne dizajn veľmi páči výborne ho odlíšili od väčšieho brata T-Roca. Denné LEDky a hmlovky nájdeme v nárazníku. Bokom dominujú dva ostré prelisy. Zadné diódové svetlá sú prepojené reflexným pásom a orámované na čierno, opticky tak auto ešte rozširujú. Mestský crossover nielen pre mladých sľubuje tiež veľkú praktickosť po všetkých stranách. Pod kapotou nájdeme rovnaké motory ako využíva sestrička Arona a nová Škoda Kamiq, čiže dominuje iba predný pohon s motormi 1,0 TSI a vrcholnou motorizáciou 1,5 TSI s výkonom 150 koní. Naftovú motorizáciu zastupuje 1,6 TDI s 95 koňmi. Samozrejmosťou Crossa je veľká škála individualizácie farieb exteriéru spolu s kombináciou interiéru pri konfigurovaní auta :) 



Modernizovaný Passat B8 - B8,5 

Passat ôsmej generácie je tu s nami už od roku 2014 a to bol najvyšší čas ho jemne dizajnovo i technicky upgradovať na najnovšie trendy. Možno si tie zmeny všimnete len veľkým bádaním ale zmien je celkom dosť :) Vpredu i vzadu dominujú nové LED svetlomety IQ Light Matrix a zadné svetlá, ktorú sú skoro zhodné s tým z Touarega a prepracovaný je aj predný a zadný nárazník. K dispozícii sú nové laky karosérie. Vo vnútri nájdeme nový volant použitý z T-Crossa, ten je v pakete R-Line potiahnutý lepšou dierkovanou kožou na miestach, kde sa má držať. Pred vodičom sa nachádza najnovšia druhá generácia Active Info Displeja s rozšírenými možnosťami nastavenia. Za povšimnutie určite stoja "staré známe" Passatovské hodinky nad rádiom, ktoré tam už teraz nenájdeme, na toto miesto sa nasťahoval nápis PASSAT. Modernizovanú Bé Osmičku a Pol budú poháňať už známe motory 1,5 TSI a 2,0 TSI 200 kW či 1,6 TDI alebo 2,0 TDI v rozsahu od 110 kW až po 176 kW Biturbo TDI. 
Volkswagen vystavoval na stánku aj špeciálnu 2000ks limitovanú edíciu Passat Variant R-Line Edition v šedej pastelovej farbe, ktorá kombinuje čierne prvky karosérie aj kolesá 19cky Pretoria z Golfu R. V poslednej dobe si všímam, že takáto šedá pastelová farba ide riadne do popredia ;-) 



T-Roc R 

Asi nemusím predstavovať a opisovať čo znamená písmeno R vo Volkswagene. Áááno máme tú "malého" splašeného T-Roca s technikou Golfa R, čiže 2,0 TSI s výkonom 300 koní a hodnotou krútiaceho momentu 400 Nm  . Na športovom TíRocu sa zmenil predný nárazník, do ktorého pribudli veľmi pekne nadizajnované denné LED svetlá, ktoré mu MEGA pristanú. V zadnom nárazníku dominuje štvorica výfukov - za príplatok bude výfuková sústava od Akrapoviča a vďaka nemu bude Rko pekne prdkať po preradení i podradení ♥ Hodnota zrýchlenia na stovku atakuje 4,9 sekundy.



Touareg V8 TDI


Na stánku bol pekne zakamuflovaný model v R-Line v šedej metalíze s čiernymi kolesami, takže jedine podľa čoho som ho spoznal bola tabuľa vedľa auta, čo uvidíte aj na videu nižšie ↓. Jeho technické údaje sú - 4,0 TDI V8 310kW a 422 koní a mamutia porcia krútiaceho momentu 900 Nm 



Modernizovaný Multivan - Update na 6.1 


Divízia Volkswagen Úžitkové Vozidlá si pripravila do Ženevy rozsiahli facelift populárneho modelu Multivan a celú plejádu jeho verzii.  Ten prináša zmeny vo vzhľade aj technike a hlavne rozsiahlu digitalizáciu. Na prvý pohľad je jasné, že v prípade dizajnu sa modernizácia sústredila na predné partie. Multivan 6.1 predvádza novo tvarovaný predný nárazník a predovšetkým väčšie riešenie masky. Prepracovanie sa potom týka aj hlavných svetlometov Full LED svetlometov s novými LED pásikmi pre denné svietenie. Rovnako aj zadné svetlá dostali novú modernejšiu grafiku. Zmeny vo vzhľade predných partií však možno vnímať len iba ako "upozornenie" na novinky, ktoré sa skrývajú vo vnútri. Medzi tie postrehnuteľné voľným okom patrí nová palubná doska s novým riešením prístrojového štítu Active Info Displeja (10,2 palca) druhej generácie, ktorá bude sériovo vo výbave Highline a multimediálneho systému najnovšej generácií Discover Pro s najväčšou uhlopriečkou 9,2 palca. Motorová paleta má nasledovné výkony motora 2,0 TDI po WLTP - 66 kW, 81 kW, 110 kW a 2,0 BiTDI s najvyšším výkonom až 146 kW.  



I.D. BUGGY - Dokonalá elektrická letná štýlovka


Dizajnovo veľmi pekne spravená buggyna ale bohužiaľ ju poháňa elektrika, takže u mňa nezáájem, sorry - do auta patrí benzín!! :D a mimochodom neviem si predstaviť kde sa bude na pláži buggyna dobíjať ;-)




Hodnotenie 



Očakávania boli totožné s minulým rokom a tak isto to aj skončilo s konečným hodnotením, ba dokonca sa mi zdal tohtoročný autosalón oveľa slabší ako po minulé roky. Do sveta sa tlačí elektromobilita, hybridy, plug-in hybridy a tým pádom sa autosalón stáva menej zaujímavým pre fanúšikov ozajstných áut, ktoré jazdia na benzín a naftu. Zachraňujú to vždy luxusné športové značky Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Maserati, Rolls Royce, McLaren, Pagani a pod. Opäť ste od značiek nedostávali žiadne katalógy, prospekty, tašky, perá ani nič... všetko sa dnes krúti okolo šetrenia nákladov a preto im vystačia tablety, cez ktorý Vám pošlú priamo na email dané infomateriály od áut.


Videa 




Fotogaléria







































Komentáre

  1. Mne sa páči, ako je to vždy v tej Ženeve taká obrovská šou a cirkus. Napríklad tento rok bola pred pavilónom vonkajšia sauna. Prečo? Tiež by som to rád vedel, ale jednoducho tam bola a vyzeralo to, že ju tam aj niekto využíval. Možno to tam mal len servis nejakej automobilky, pretože to mali jednoducho radi. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa už dlhodobo páči Touareg. To auto by som veľmi chcela. My teraz v rodine máme Octaviu v kombíku a to tiež nie je zlé auto. Musím ale povedať, že mi v nej chýbajú také tie moderné vychytávky ako parkovacie senzory a tak. Aj keď manžel hovoril, že to sa vraj dá doinštalovať aj do starších áut. Vraj sa to dá zohnať napríklad tu.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ako veľká fanúšička automobilov sa rada pozriem na autosalón. Nedávno mi vypovedalo službu moje auto, a tak som si musela kúpiť v autobazáre nové. Narazila som tam na jedno, ktoré mi padlo hneď do oka. Bolo vo výbornom technickom stave, ale jednu vadu malo. Nekomunikovalo v češtine, a to bol pre mňa problém. Našťastie mi zamestnanec autobazáru odporučil firmu na preklad do áut.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára