Volkswagen Polo R - Wolfsburský "R"ýchlik pre Audi S1

Volkswagen je pripravený zabojovať v boji o zákazníkov s malým hothatchom Polom R, ktorý bude konkurovať s nedávno predstavenou Audi S1. Okrem spomenutej S1-tky nie sú k dispozícii žiadne kompaktné malé autá tohto typu, ktoré ponúkajú silný motor s pohonom všetkých štyroch kolies.
Pod kapotou tohto rýchleho Pola bude dominovať dvojlitrový štvorvalcový motor z označením EA888 2,0 TSI s výkonom 170kW a 231 koní, ktorý bude spolupracovať so 6. stupňovou manuálnou prevodovkou ale aj so 7.stupňovou dvojspokovou prevodovkou DSG. Štandartne bude dodávaný s pohonom všetkých štyroch kolies 4Motion riadený cez spojku Haldex 5. generácie. Aktuálne Polo má jednoduchú zadnú nápravu - tzv. torznú priečku, ale Polo R by malo dostať viacprvkovú zadnú nápravu - tzv. multi link, podobne ako Audi S1.




Polo R sa nám predstaví už asi o rok.  Ukáže sa v tomto aktuálnom pofaceliftovom Pole. Na rozdiel od špeciálne rally verzie sa dostane normálne aj do predajní a bude sa dať kúpiť. Z tejto správy sa teším najviac :) Už aby prišiel, nech ho prevetrám.
_______________________________________________________________


Komentáre